1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Quiz ’50 jaar lagere school’ op het College

Om het feestjaar rond '50 jaar lagere school' nog wat kracht bij te zetten, organiseerde de Vrije Lagere School College in Essen, na het schoolfeest en de oud-leerlingendag, een éénmalige quiz. Met een opkomst van maar liefst vijfentwintig ploegen, blikt de school tevreden terug.

Tilborghs Margo

De vragenrondes werden in vakken gegoten”, vertelt leerkracht Tim Van Tichelen. “Zo waren er vragen over wereldoriëntatie, taal, muzische vorming en zelfs lichamelijke opvoeding. Bijzonder waren de vragen rond het jaar 1962, het startjaar van de school. Een joker met een pasbeurt en het weggeven van drie antwoorden zorgden mee voor het ludieke aspect.”

De school hoopte een vijtiental ploegen te mogen verwelkomen. Maar liefst vijfentwintig ploegen kwamen strijden om de eerste plaats. “De opkomst was inderdaad enorm,” zegt Van Tichelen. “Een bomvolle refter vol denkende, overleggende, zoekende, zuchtende, lachende, peinzende, genietende en hoofddekseldragende mensen was het gevolg. Zelfs buiten, bij het aankomen, werden de mensen al geprikkeld om mogelijke antwoorden te zoeken.”

De directie wil graag alle quizzers, ouders, helpende handen en sympathisanten danken voor de fijne avond.

Foto's: Tim Van Tichelen

Info: www.vgls-collegeessen.be

MaT

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio