Tankwagen lekt salpeterzuur - agenten naar ziekenhuis

In Antwerpen is uit een geparkeerde tankwagen salpeterzuur gelekt. Het lek werd door de brandweer gedicht en de inhoud van de tankwagen werd bij BASF overgepompt. De politie onderzoekt intussen of alle reglementering in verband met het vervoer van gevaarlijke stoffen werd gevolgd.

jatimmermans

Zaterdagochtend omstreeks 7.45 uur meldde een voorbijganger aan de hulpdiensten dat een tankwagen lekte die op de Noordersingel geparkeerd stond. De tank bevatte het gevaarlijke salpeterzuur.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en dichtten het lek. De vrachtwagen werd overgebracht naar de BASF-fabriek en de resterende inhoud werd overgepompt.

Twee agenten die als eerste ter plaatse kwamen, ademden vrijgekomen dampen in. Ze kregen zuurstof toegediend en werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze moeten om de twee uur op controle komen om te kijken of ze inwendig geen verwondingen opliepen.

De politie voert intussen een onderzoek naar de geparkeerde tankwagen en het lek. "We bekijken of de firma wel alle nodige vervoersdocumenten heeft en of het in orde is met de ADR-regeling, die het vervoer van gevaarlijke stoffen regelt," zegt Heleen Smets van de Antwerpse politie.

Intussen is het geloosde zuur helemaal opgeruimd en werd een afgesloten rijstrook opnieuw opengesteld.

Belga

Foto BFM

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio