Brood en kaas promoten jubelfeesten Sint-Gummarus

Van eind augustus 2014 tot midden november 2015 vinden in Lier de Sint-Gummarusjubelfeesten plaats. Om die te promoten, worden er nu al twee nieuwe lekkernijen verkocht: het Sint-Gummarusbrood en de Sint-Gummaruskaas.

Van Rompaey Chris

De feesten lijken misschien nog ver weg, maar toch zijn de stad Lier en de Broederschap van Sint-Gummarus al volop met de voorbereiding ervan begonnen.

Ze hebben een speciaal karakter. In 2014 herdenkt Lier immers de 1300ste verjaardag van het overlijden van Sint-Gummarus en in 2015 worden de relieken van Sint-Gummarus opnieuw door de bisschop van Antwerpen erkend.

Om de interesse voor de Sint-Gummarusjubelfeesten warm te houden, lanceert de Broederschap van Sint-Gummarus twee nieuwe lekkernijen. Bakker Jan Hendrickx werd bereid gevonden om een Sint-Gummarusbrood te creëren. "Het is een donker meergranenbrood gemaakt met melk van Lierse koeien en met als speciale ingrediënten wortel en courgette. Op het brood prijkt in hostiedeeg het logo van de Broederschap", legt Hendrickx uit.

Schapenboer Willy Theunis uit het Limburgse Koersel-Stal levert de Sint-Gummaruskaas. "Ik heb een zachte kaas van schapenmelk gemaakt met een eetbare korst gewassen in Sint-Gummarusbier", vertelt Theunis.

Het brood is te koop bij Bakker Hendrickx (Antwerpsestraat), de kaas in verscheidene winkels, in horecazaken en op de zaterdagmarkt.

Info:

Chris VAN ROMPAEY
Foto Dirk Vertommen


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio