Mucopatiënt wil 25.000 euro inzamelen voor Climbing for Life

Steven De Wilder (28) uit Duffel wil de komende maanden 25.000 euro inzamelen voor Climbing for Life dat fondsen verzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen. De Wilder is zelf mucopatiënt.

Van Rompaey Chris

"Vorig jaar heb ik als mucopatiënt voor de eerste keer met succes deelgenomen aan Climbing for Life. Dat is een evenement georganiseerd door de vzw Start to Sport en door Golazo. Bedoeling is om met zoveel mogelijk wielerfanaten en wandelaars de Col du Galibier te beklimmen. De derde editie vindt dit jaar plaats op zondag 31 augustus. Ik doe met enkele vrienden opnieuw mee."

"Maar behalve het behalen van de top heb ik me nog een bijkomend doel gesteld. Ik wil de komende maanden namelijk 25.000 euro inzamelen voor Climbing for Life. Hiervoor heb ik een website online gezet met een filmpje waarover ik over de ziekte muco en de behandeling ervan vertel. Het bedrag dat ik inzamel, zal Climbing for Life gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek naar astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen", legt De Wilder uit.

Meer informatie vindt u

.

Chris VAN ROMPAEY
Foto Joren De Weerdt


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio