Joyrider steelt bussen van De Lijn (video)

Print

Joyrider steelt bussen van De Lijn (video)

Naar aanleiding van verschillende diefstallen van bussen van De Lijn vragen de lokale politie HAZODI en de Procureur des Konings te Hasselt hulp bij identificatie van een onbekende manspersoon.

De politie beschikt over bewakingsbeelden waarop te zien is hoe de man de bus binnenbreekt en ermee begint te rijden. Opvallend is dat de man perfect overweg kan met een (harmonica)bus. Bij de laatste diefstal werd de harmonicabus na een rit van 40 minuten achtergelaten op een halteplaats te Lummen.

Alle bussen werden gestolen op de stelplaats van De Lijn in Hasselt, in de Grote Breemstraat. De bussen worden telkens op een andere plek achtergelaten: bushalte achterzijde Sporthal Alverberg Hasselt (december 2012), bushalte kerk Kermt (februari 2013) en bushalte school Kindsheid Jesu in Lummen (februari 2013).

Het gaat om een blanke man tussen de 16 en 20 jaar. Hij is mager gebouwd, heeft een smal aangezicht en draagt onder meer een lichtkleurige muts, een hoody met kap, handschoenen en lichtkleurige sportschoenen.

Heeft u meer informatie, dan kan u bellen naar de dienst recherche van de lokale politie HAZODI op het nummer 011/26.74.87.

Bekijk hier de vtm-reportage:

Nu in het nieuws