Wrak vrachtwagen wordt getakeld op E34

De gasflessen die op de E34 in Vrasene na het ongeval van donderdagmiddag terechtkwamen, zijn sinds zaterdagmiddag allemaal "veilig". "De gasflessen die lekten, zijn allemaal gecontroleerd afgefakkeld. De gasflessen die nog volledig intact waren, zijn getakeld en onder politiebegeleiding weggevoerd", meldt de communicatiedienst van de gemeente Beveren.

jatimmermans

De takelwerkzaamheden van het wrak van de vrachtwagens is zaterdagnamiddag ingezet. Als alle takelwerken erop zitten, kan Wegen en Verkeer de toestand van het wegdek grondig evalueren. "Er worden verschillende diepteboringen uitgevoerd om de situatie volledig in te schatten. Het wegdek is immers blootgesteld aan enorme hoge temperaturen, waardoor de schade mogelijk tot diep in de bodem is aangericht", zegt burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren. De stalen worden daarna onderzocht in het labo.

Zondag om 10 uur komt de crisiscel samen om de stand van zaken te bespreken. Na afloop van deze vergadering wordt de timing voor het herstellen en opnieuw openstellen van de weg bekendgemaakt.

Voorlopig blijft de E34 tussen Stekene en Vrasene afgesloten voor het verkeer. Het verkeer vanuit Knokke wordt afgeleid ter hoogte van Stekene. Het verkeer vanuit Antwerpen wordt afgeleid ter hoogte van de R2.

Belga

Foto Geert De Rycke

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER