Zware brand bij Veritas (video)

Op het industrieterrein van Kontich vlakbij de afrit van de E19 heeft zaterdag een zware brand gewoed in de vestiging van Veritas.

jatimmermans

De brand brak rond 10.15 uur uit bij retailketen Veritas op het industrieterrein Satenrozen. Het magazijn staat volledig in brand en er is hevige rookontwikkeling. De brandweer van Kontich kreeg bijstand van de korpsen in de wijde omgeving. Om 17 uur was de brand onder controle, maar de brandweer blijft nog nablussen. Volgens Patrick Crabbé van de politiezone Hekla is er geen kwaad opzet in het spel. De juiste oorzaak van de brand moet nog onderzocht worden maar het labo kan pas ter plaatse gaan als het smeulen ophoudt.

"De klant zal geen hinder ondervinden als gevolg van de brand," stelt woordvoerder Tinne Marant. "Onze winkels hebben nog voor enkele weken voorraden. Daarbovenop zijn er nu al noodvergaderingen gestart om nieuwe voorraden bij onze leveranciers te bestellen, alsook om een tijdelijk onderkomen voor de activiteiten te vinden."

Het bedrijf plant maandag al opnieuw te kunnen starten. "We gaan onze 60 bedienden en 40 arbeiders die dag verzamelen om daarover afspraken te maken," aldus Marant.

Bekijk hier de beelden:

Foto & video BFM