Beerschot: geloof in redding smelt weg

Beerschot balanceert steeds meer op de rand van de afgrond. De Duitse investeerdersgroep Advancesport, die de club donderdag financieel liet doorlichten, liet vrijdag in de vooravond weliswaar weten nog steeds een overname te overwegen. Maar alvast tot vrijdagavond waren ze niet met centen over de brug gekomen.

jatimmermans

Dinsdag krijgt Beerschot voor het BAS een laatste kans om zijn licentie te behalen. Daarvoor moet de naar tweede klasse gedegradeerde club voor dinsdagavond 3,25 miljoen euro vinden en een borg van diverse miljoenen voorleggen om de continuïteit te kunnen verzekeren. Stilaan is duidelijk dat de redding maar van één partij kan komen: Advancesport, al dan niet met steun van enkele lokale Antwerpse investeerders.

Tegenvoorstel

De Duitse groep zocht daarom de voorbije dagen opnieuw contact met Vanoppen en liet vrijdag in de vooravond weten dat voor hen de deal nog steeds niet definitief is afgeblazen. Voorzitter Vanoppen (foto) zou intussen bereid zijn om mee te werken aan een oplossing en deed na een eerste voorstel van Advancesport deze week een tegenvoorstel.

Maar in de wandelgangen is te horen dat ook hij vrijdagavond enkel kon vaststellen dat de Duitsers wel bezig zijn met het dossier, maar voorlopig niet met de broodnodige centen over de brug komen. In afwachting liet Beerschot wel al de nodige documenten in gereedheid brengen bij de voetbalbond, kwestie van het BAS een sluitend dossier te kunnen voorleggen zodra de centen er zijn. Waarop Advancesport wacht en of ze überhaupt met miljoenen euro's boven water zullen komen, is onduidelijk.

Mogelijk wil het niet alleen instaan voor een overname en wenst het eerst financiële garanties te krijgen van enkele Antwerpse 'investeerders'. Wie dat mogen zijn en hoever zij zich financieel willen engageren, is echter evenmin helder. Veel onduidelijkheid dus, en dat maakt de kans op een snelle redding almaar kleiner.

WVO

Archiefbeeld Photo News

MEER OVER K. Beerschot V.A.