Stuk vliegtuig van aanslagen 9/11 teruggevonden

In New York is vlakbij de plaats waar de aanslagen van 11 september 2001 werden gepleegd een stuk teruggevonden van een vliegtuig dat die dag in een van de torens van het World Trade Center vloog. Dat maakte de politie van New York vrijdag bekend.

jatimmermans

"Een deel van het landingsgestel, dat afkomstig lijkt van een van de lijnvliegtuigen die op 11 september 2001 verloren gingen, is teruggevonden tussen twee gebouwen in Lower Manhattan", zei de New Yorkse politiewoordvoerder Paul Browne. "De politie stelde een veiligheidszone in, zoals gebruikelijk voor een plaats van delict, om foto's te nemen en de toegang te beperken."

Brown voegde eraan toe dat het stuk een duidelijk zichtbaar identificatienummer van Boeing heeft. Het werd gevonden aan een huizenblok op de locatie van het World Trade Center. Browne gaf geen informatie over de grootte, maar volgens de lokale televisiezender NBC gaat het om een stuk van ongeveer anderhalve meter.

Het stuk werd gevonden bij een inspectie van de achterkant van een van de gebouwen op vraag van de eigenaar. De inspecteurs belden de politie woensdag nadat ze in hun ogen een kapotte machine hadden gevonden.

De ruimte tussen de twee gebouwen is extreem smal, wat zou verklaren waarom het stuk bijna twaalf jaar onopgemerkt bleef voor de onderzoekers.

Belga

Foto AFP