Marcel Kocken (77) leidt eerste dialectwandeling

De bekende stadsgids Marcel Kocken (77) opent vandaag, zaterdag, het nieuwe seizoen van de Mechelse dialectwandelingen. Hij neemt de deelnemers mee langs de sporen van de vlieten van weleer.

Sven Van Haezendonck

Het thema van de wandeling is Waater in de straate (Erinneringe an de vleete as netwerk van Mèchele). "Het is een plezante wandeling van slechts 1,5 kilometer lang, langs de nog overblijvende sporen van de vlieten. Want die bestaan nog en zijn langs het parcours dat we afleggen, ook nog goed te zien. Over de vlieten valt heel wat te vertellen. Het waren veelal vuilnisbelten en open riolen", vertelt Kocken.

De wandeling eindigt op de Botermarkt. "Ze is zeer actueel, door het nieuwe toekomstbeeld van een vliet die volgend jaar bloot wordt gelegd. De cafébazen sakkeren erop. Voor mij zal het een nieuwe plek worden om op te flaneren", zegt Kocken.

De andere dialectwandelingen vinden plaats op 25 mei (De Mèchelse Oemmegang door Paul Delbaere), 29 juni (Wèrke en staake in Mèchele door Pierre Levens), 27 juli (Mensenrèchte en onrècht in Mèchele door Michel Leriche), en op 28 september (Volksfigeure in Mèchele door Erik Vekemans en François de Belleman). Alle wandelingen starten om 14.30u (allef drââ) aan het standbeeld van Opsinjoorke, op de Grote Markt. Deelnemen kost 3 euro per persoon.

Meer informatie bij Egied Rossiau op

, of bij Michel Leriche op

.

LDN

Foto Patrick Hattori

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio