Nieuw veiligheidshuis stelt werking voor tijdens opendeurweekend

Nieuw veiligheidshuis stelt werking voor tijdens opendeurweekend

Nieuw veiligheidshuis stelt werking voor tijdens opendeurweekend

Print
Geel - In februari en maart namen de brandweer, de lokale politie, het Rode Kruis en de dienst Gemeentelijke Administratieve Sancties hun intrek in het Veiligheidshuis Ter Stokt aan de Stelenseweg. De voormalige brandweerkazerne onderging in 2012 een heuse metamorfose. Brandweer en politie hebben voortaan een gezamenlijk onthaalpunt waar je dag en nacht terecht kan. Om inwoners kennis te laten maken met het concept en de manier van werken, organiseren de betrokken diensten een gezamenlijk opendeurweekend.
Bent u benieuwd naar het nieuwe veiligheidshuis en de nieuwe manier van werken, kom dan een kijkje nemen tijdens het opendeurweekend op 4 en 5 mei 2013, telkens van 10 tot 17u. De betrokken diensten werkten een informatief en geanimeerd programma uit dat zowel jong als oud zal kunnen boeien.

frietketelbrand

Bezoekers worden getrakteerd op tal van demonstraties. Op het programma staat de simulatie van een frietketelbrand en de ontploffing van gasbussen.
Patrouille- en drugshonden laten zien waarvoor ze opgeleid zijn. En u kunt kennis maken met het fietsteam van de politie.

Maar u moet zeker niet alleen toekijken vanaf de zijlijn. U kan mee voor een rondrit in een brandweerwagen, plaatsnemen in een tuimelwagen of op een motorsimulator. Wie een souvenir wil, mag plaats nemen op een politiemotor of in een brandweerwagen voor een foto.

cellencomplex

Uiteraard staat ook een bezoek aan het veiligheidshuis zelf op het programma. U wandelt langs de brandweerwagens, het cellencomplex en de crisislokalen, u brengt onder andere een bezoek aan de lokalen van het Rode Kruis, de recherche en interventie en u maakt kennis met het team gebeurtenissen en veiligheid. Verder is er gelegenheid om gezellig na te praten.

Marc Leysen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio