Oud-burgemeester Eric Duchesne warm onthaald door N-VA

Oud-burgemeester Eric Duchesne warm onthaald door N-VA

Oud-burgemeester Eric Duchesne warm onthaald door N-VA

Print
Bonheiden -

Geert Teughels mocht vrijdagavond samen met burgemeester Guido Vaganée in 't Blikveld voormalig burgemeester Eric Duchesne omhelzen als nieuwste bestuurslid van de afdeling. “Ervaring en kennis zijn zeer belangrijk voor ons. Naast de ervaring van oudgedienden als Thirion, van Waeyenbergh, Van Lint en Van Assche krijgen we met ere-burgemeester Eric Duchesne er in een klap 15 jaar bestuurservaring bij”, klonk het.


Duchesne werd na de verkiezingen op 14 oktober met meer dan 1000 voorkeurstemmen koudweg aan de kant gezet door N-VA, Groen en CD&V. “Ik hou de politiek voor bekeken want er zijn wonden geslagen en die zijn moeilijk te helen", verklaarde hij toen. Die uitspraak klinkt nu anders: “Die ontgoocheling had niets met de N-VA te maken.” Ook vanuit de N-VA heel veel begrip voor Duchesne. “De huidige coalitie is een logische keuze maar was nooit gericht tegen Duchesne”, vult Vaganée aan. Duchesne als bestuurslid blijkt een gevolg van wederzijdse chemie. “Maar het was mijn idee om lid te worden”, vult Duchesne aan. “Na 18 jaar politiek hou ik nog meer dan vroeger van mijn gemeente.
Ik wil verder werken binnen de N-VA, een ploeg die uitpuilt van enthousiasme.”

De N-VA maakte van de gelegenheid gebruik om haar prioriteiten voor de volgende periode voor te stellen: voorbereiding van het N-VA-congres en de Federale en Vlaamse verkiezingen volgend jaar, de oprichting van interne gemeentelijke werkgroepen als bestuursondersteuning, de versterking van Bonheiden en de regio binnen de provincie via provincieraadslid Christ’l Cottenie en verdieping en verbreding van de lokale afdeling door het aantrekken van nieuwe leden. “Duchesne in ons eigen huis biedt hierbij een gigantische opportuniteit en een meerwaarde", aldus nog Vaganée. Foto: voorzitter Geert Teughels, Eric Duchesne, burgemeester Guido Vaganée en ondervoorzitter Wim Van Der Donckt. Tekst en foto: Chris De Bruy
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio