Gerechtshof breidt uit met gasthuis

Gerechtshof breidt uit met gasthuis

Gerechtshof breidt uit met gasthuis

Print
Mechelen - In 2016 moet de restauratie starten van het voormalige O.L.Vrouwgasthuis in de Keizerstraat. Het gebouw moet dienen voor de uitbreiding van het gerechtshof van Mechelen.
Justitie is al jaren te krap gehuisvest in het voormalige paleis van Margareta van Oostenrijk aan de overkant. Toch zal het gerechtshof zijn stek daar behouden. De Regie der Gebouwen maakt wel een budget van 800.000 euro vrij om een studie uit te voeren voor een uitbreiding in het gasthuis. Daar was ooit een gedeelte van het O.L.Vrouwziekenhuis gevestigd, maar ondertussen staat het gebouw al enkele jaren leeg.

De hele verbouwing wordt geraamd op acht miljoen euro. Eens die afgerond is, kunnen de diensten van het parket en het arbeidsauditoraat er hun intrek nemen. In de vrijgekomen ruimte op de huidige site krijgen andere diensten dan meer plek om te werken. De studie, met onder andere een cultuur-historisch onderzoek, zal ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. Vrij recent was er nog sprake van een volledige verhuizing van het Mechelse gerecht, maar door de crisis is dat plan blijkbaar afgevoerd.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio