Verzorgers maken stiekem foto's van kleine brilbeer

Print

Verzorgers maken stiekem foto's van kleine brilbeer

De kleine brilbeer die begin februari geboren werd in de Antwerpse Zoo is al flink aan het groeien. Voorlopig komen de verzorgers er nog steeds niet bij, maar omdat mama Zamora altijd langs dezelfde kant de strohoop opstapt, is die al een stuk lager en kunnen de verzorgers 'stiekem' toch foto's maken.
Terwijl Zamora en haar kleintje onafscheidelijk zijn, heeft papa Gladstone zijn nageslacht nog niet gezien. Beren zijn solitaire dieren. Ze komen alleen samen om te paren. De rol van de vader beperkt zich tot het verwekken van het jong.

Vermoedelijk zullen mama Zamora en haar kleintje rond half mei buiten te zien zijn. In het buitenperk van de brilberen is een scheiding onder de trap naar het Aquaforum. Elke beer heeft zijn eigen buitenverblijf. Ondanks die scheiding zal Gladstone in het begin waarschijnlijk binnen moeten blijven op momenten dat Zamora en haar jong buitenkomen.

Het risico bestaat dat Zamora zich bedreigd voelt door zijn aanwezigheid. Beide beren kunnen elkaar immers zien en ruiken. Ook nieuwsgierige neusbeertjes zal Zamora snel duidelijk maken dat ze beter uit de buurt blijven van het jong. Pas als Zamora en het jong gewend zijn aan hun omgeving, zal Gladstone opnieuw tegelijk met hen in het buitenperk mogen.

Foto's ZOO Antwerpen

BL

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio