Man riskeert celstraf voor vechtpartij en wapenarsenaal

Man riskeert celstraf voor vechtpartij en wapenarsenaal

Man riskeert celstraf voor vechtpartij en wapenarsenaal

Print
Turnhout - Alex V.G. uit Oud-Turnhout riskeert een gevangenisstraf van achttien maanden voor bedreigingen en een hele reeks inbreuken op de wapenwetgeving.
Alles begon met een schermutseling in café La Muzette op de Grote Markt in november 2009. Diep in de nacht weigerde de toenmalige uitbaatster om V.G. nog alcohol te geven omdat de man al ver boven zijn theewater was. Hij viel klanten lastig, goot een fles champagne leeg, greep mensen bij de keel. Rond 6.30 uur werd hij buiten gezet. Toen hij zijn roes uitgeslapen had, stapte hij naar de politie om klacht in te dienen. Hij beweerde buiten te zijn afgeranseld. Maar hij hield het niet alleen bij de klacht. 's Avonds trok hij opnieuw naar La Muzette en trok een vuurwapen. Hij haalde ook nog een tweede boven en riep allerlei bedreigingen als 'ik ga je knieschijven kapot schieten'. Buiten haalde hij verschillende keren de trekkers over van de pistolen. Hij loste ook al dan niet per ongeluk een schot.

"Diezelfde nacht werd hij om 1.30 uur thuis opgepakt", aldus openbaar aanklaagster Catherine Dederen. "In zijn jaszak zaten patronen, pepperspray en een plooimes. Bij de huiszoeking werd op zijn zolder een heel arsenaal aan wapens gevonden: vuurwapens, mortiergranaten, messen, dolken en bajonetten. Het was een explosieve situatie. We hebben de ontmijningsdienst DOVO er zelfs moeten bijhalen. Wij vragen achttien maanden cel, desnoods met uitstel."

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio