CVO Crescendo brengt lerarenopleiding terug naar Lier

Print
Lier - Het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Crescendo start per 1 september met een lerarenopleiding voor volwassenen die hun carrière een andere wending willen geven.
Voor deze opleiding onderging zowel de infrastructuur als het inhoudelijke concept van de opleiding een grondige facelift. "Zo investeerde het CVO in moderne smartboards en een computerlokaal op de campus Artesis aan het Kluizeplein 8 in Lier. En dankzij de zogenaamde blended learning kunt cursisten in één jaar tijd en op een heel flexibele manier hun studie combineren met werk of gezin. Er is immers slechts één contactmoment per week. De rest van de cursus verloopt op afstand, door middel van zelfstudie en digitale opdrachten", zegt woordvoerder Sandra van Maurik.

Het CVO brengt met dit initiatief opnieuw een lerarenopleiding naar de stad Lier. In de vroegere Lierse Rijksnormaalschool werden sinds 1816 namelijk vele duizenden onderwijzers en regenten opgeleid. De lerarenopleiding werd in 1995 overgenomen door de Hogeschool Antwerpen. Die verliet de stad Lier in 2012.

Het CVO licht de nieuwe opleiding toe tijdens een open dag op donderdag 30 mei van 18 tot 21u.

Info: www.cvo-crescendo.be

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio