N49/E34 vermoedelijk pas maandag weer open

N49/E34 vermoedelijk pas maandag weer open

N49/E34 vermoedelijk pas maandag weer open

Print
De N49/E34, die in Vrasene sinds donderdagmiddag afgesloten is door een ongeval met vrachtwagen geladen met gasflessen, zal vermoedelijk pas maandag weer opengesteld worden. "De bluswerken zijn nog altijd aan de gang. Hopelijk kunnen we zaterdagochtend met de controle van het wegdek beginnen, maar het is onmogelijk in te schatten hoelang er nog werk is", zegt burgemeester Marc Van de Vijver.

De vrachtwagen geladen met gasflessen belandde in de middenberm ter hoogte van Vrasene en vatte vuur. De chauffeur kwam daarbij om. De brandweer is nog altijd aan het nablussen. "Er zijn nog altijd twee gasflessen die nog niet volledig leeggebrand zijn", zegt de burgemeester. "Daarna kan het voertuig getakeld worden en hopelijk kunnen we zaterdag met de controle van het wegdek beginnen."

Mogelijk is er ook meer dan oppervlakkige schade, vreest Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits. "Het wegdek is blootgesteld aan een temperatuur van meer dan 2.000 graden, waardoor we ook onder het oppervlak moeten kijken of er schade is." Het agentschap Wegen en Verkeer kan pas starten met een timing voor het herstel van de weg, als alle gasflessen volledig leeg zijn.

De N49/E34 blijft afgesloten voor alle verkeer tussen Stekene en Vrasene. Het verkeer moet omrijden via de E17.

Belga

MEEST RECENT