Buitenlandse Zaken heeft informatie over Belgen in Syrië ontvangen

Buitenlandse Zaken heeft informatie over Belgen in Syrië ontvangen

Buitenlandse Zaken heeft informatie over Belgen in Syrië ontvangen

Print
Buitenlandse Zaken heeft eindelijk de gevraagde informatie gekregen over de Belgen die naar Syrië vertrokken zijn. Dat zegt minister Didier Reynders (MR) vrijdagavond aan Belga.

Tijdens enkele radio-interviews beklaagde Reynders zich er vrijdagochtend over dat zijn departement van de collega's op Justitie en Binnenlandse Zaken nog steeds geen informatie had gekregen over de identiteit van de Belgen die naar Syrië getrokken zijn. Zonder de juiste informatie is het moeilijk hen in het buitenland te volgen, zei de minister.

"Sinds meer dan een maand vraag ik dat het ministerie van Buitenlandse Zaken informatie zou krijgen van de Staatsveiligheid, de inlichtingendiensten, over de Belgen die vertrokken zijn", luidde het. "Ik vraag dat, maar we krijgen geen informatie."

Ondertussen heeft hij de gevraagde gegevens dus ontvangen.

"Publieke verklaringen hebben er goed aan gedaan", zegt Reynders. De minister benadrukt dat de informatie met de nodige omzichtigheid zal gebruikt worden door mensen die over een veiligheidsmachtiging beschikken.

"Ik beweer niet dat ik wonderen kan doen, maar deze informatie zal ons misschien toelaten de ongeruste families te helpen en vooral voorzieningen te treffen ten aanzien van zij die mogelijk geradicaliseerd en met een terroristische opleiding terugkeren", legt de minister uit.

Over de concrete inhoud van de informatie die hij ontvangen heeft, wil Reynders niets zeggen.

Belga

.

Nu in het nieuws