Werkgevers vinden vijftigplussers grote lastposten

Werkgevers vinden vijftigplussers grote lastposten

Werkgevers vinden vijftigplussers grote lastposten

Print
Meer dan de helft van de Vlaamse werkgevers vindt dat vijftigplussers niet met lastige werksituaties kunnen omgaan, niet stressbestendig zijn en niet positief zijn ingesteld. Dat blijkt uit een onderzoek van het uitzendkantoor Tempo-Team.

De resultaten komen uit een bevraging bij 550 Belgische werknemers en 200 Belgische werkgevers in het eerste kwartaal van 2013. Nog enkele opvallende resultaten: 70% van de Belgische werkgevers vindt dat vijftigplussers te weinig bereid zijn tot overuren en bijna 80% vindt dat vijftigplussers niet openstaan voor vernieuwing.

"Deze vooroordelen zetten volgens maar liefst 60% van alle ondervraagden een rem op de tewerkstelling van vijftigplussers. En dat terwijl we die groep langer aan het werk willen houden", zegt Philippe Melis, manager van Tempo-Team. "Het probleem van het onvoldoende activeren van ouderen voor de arbeidsmarkt, ligt dus niet alleen bij de overheid."

Uit het onderzoek blijkt ook dat 55% van de werkgevers wil dat anciënniteit, dus het aantal dienstjaren dat iemand voor een onderneming werkt, niet meer wordt doorgerekend in het loon. Bij de werknemers is slechts 30% voor de afschaffing van anciënniteit.

CWil

Archieffoto