Sociale tewerkstelling van 17 'Routedokters' behouden

Print
Boom - De provincie investeert dit jaar zowat 162.000 euro in de sociale tewerkstelling van 17 Routedokters. Die zorgen in de provincie voor het onderhoud van de toeristische infrastructuur.
Organisaties met Routedokters uit Herentals, Turnhout, Meerhout, Brasschaat en Boom krijgen deze ondersteuning. Ze onderhouden de wegen en bewegwijzering van 550 km ruiterpaden, 2.500 km wandel- en 4.200 km fietsknooppuntennetwerk in de provincie Antwerpen.

"Met deze subsidiëring kunnen de 17 jobs die het project ?Routedokters' oplevert, behouden blijven. Zo komt de provincie haar engagement na om te investeren in sociale tewerkstelling. Het provinciebestuur wil in deze legislatuur in totaal 150 jobs creëren in de sociale economie", zegt gedeputeerde Peter Bellens (CD&V), bevoegd voor Sociale Economie.

De provincie wil ondersteuning en middelen bieden om kansengroepen in te schakelen en te integreren op de arbeidsmarkt. Er is hiervoor een nieuw beleidsplan uitgewerkt: ?Strategische initiatieven'. In dat plan engageert de provincie zich voor 150 kwaliteitsvolle en duurzame arbeidsplaatsen in de sociale economie te creëren in de komende 6 jaar. www.routedokter.be.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio