Maanblusser krijgt geen toelating van stad

Maanblusser krijgt geen toelating van stad

Maanblusser krijgt geen toelating van stad

Print
Mechelen - Mike Van Rompuy krijgt geen toelating om op zondag 25 augustus zijn festival Maanblusser te organiseren. Hij is er niet in geslaagd om het vertrouwen te winnen van het Mechelse stadsbestuur.

De initiatiefnemer had het Keerdok aan het oude zwembad op het Rode Kruisplein in gedachten als locatie. "Voor het gebruik van de locatie was de goedkeuring van drie privébedrijven nodig, van Waterwegen & Zeekanaal, en uiteraard ook van het stadsbestuur. Wel, wij hebben ze allemaal op zak, behalve die van de stad", zegt Van Rompuy.

Het schepencollege is van oordeel dat er onoverkomelijke verkeersproblemen ontstaan als Maanblusser samenvalt met de Hanswijkcavalcade en de Mechelse Ommegang. "Ik vind dat een zeer eigenaardige beslissing", stelt Mike Van Rompuy. "De locatie die wij willen gebruiken, ligt buiten de ring en heeft geen enkele impact op het doorgaand verkeer. Bovendien kreeg ik uit alle contacten die ik had met stadsdiensten het gevoel dat alles in orde zou komen."

De organisator beraadt zich nu over alternatieven. "Wij hebben heel wat negatieve adviezen gekregen in dit dossier, onder andere van de politie. Bovendien hebben wij ook onze twijfels bij de mogelijkheden van de man om dit festival tot een goede einde te brengen", reageert waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA). De parking aan het zwembad is ook nodig om de bussen op te vangen voor de Cavalcade.

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio