Studenten verwennen de bezoekers van dagcentrum De Zonnebloemen

Print

Studenten verwennen de bezoekers van dagcentrum De Zonnebloemen

Deurne - Een groep studenten gaf de cliënten van dagcentrum "De Zonnebloemen" een verwenmoment.
Gisteren trokken 18 studenten van de richting orthopedagogie van de Plantin Hogeschool (Nu AP Hogeschool) naar dagcentrum "De Zonnebloemen".
Het doel was om de bezoekers van het centrum een verwen- en ontspanningsnamiddag te bezorgen. Student Els Dewulf legt uit wat het opzet was: "De cliënten konden zich gedurende twee uren aansluiten bij 5 themahoekjes. Iedereen had een stempelkaart, waarop elke hoek na het bezoekje werd afgestempeld. Terugkeren naar een vorige hoek was dus niet de bedoeling. Er werd echter geen tijdslimiet gesteld, dus elke cliënt kon rustig kiezen in welke hoeken hij/zij graag willde vertoeven en hoelang." Er was en speelhoek met gezelschapsspelen. Er was een verwenhoek met massages en verzorging. In een derde hoek konden de cliënten knutselen. In de tuin was een lounge en tenslotte was er een mogelijkheid voor een fotoshoot.

Dewulf vertelt verder: "Eigenlijk kadert deze verwendag in een groter project. Wij willen namelijk onze studierichting orthopedagogie aan een ruimer publiek kenbaar maken. " Alvast de cliënten van het centrum vonden dit een heel goed idee.

"De Zonnebloemen" is een dagcentrum voor volwassen personen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Het centrum biedt tijdens de daguren kwaliteitsvolle tijdsbesteding aan in groepsverband.

Wilfried Defillet
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio