Nieuwe riolering moet verzakkingen oplossen

Nieuwe riolering moet verzakkingen oplossen

Nieuwe riolering moet verzakkingen oplossen

Print
Mechelen - In een gedeelte van de Brusselsesteenweg in Mechelen-Zuid ligt maandagavond een nieuwe riolering. Die moet ook de verzakkingen oplossen waar de buurt al jaren mee kampt.
De stad heeft aannemer BDR Renotec aangesteld om de klus te klaren. Het Kempense bedrijf gebruikt daar een revolutionaire techniek voor. "Wij moeten geen sleuf meer graven. Een paar putten zijn voldoende om de nieuwe buis in de oude te schuiven", zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA). De voorbereidingen zijn al enkele weken bezig.

Maandagochtend 29 april omstreeks 6u start de operatie voor de plaatsing van de nieuwe buis. De Nijn: "Dit kan een goede oplossing zijn om minder hinder te veroorzaken bij dergelijke herstellingen. Als deze methode succesvol blijkt, willen we ze nog gebruiken. Na de plaatsing laten wij ook de huisaansluitingen van de bewoners nakijken, en waar nodig herstellen."

Het werkt kost 100.000 euro. "Maar dat is al een besparing op de werkzaamheden die wij begin 2014 uitvoeren op de steenweg", zegt de schepen nog. Mechelen trekt volgend jaar 1,8 miljoen euro uit om de Brusselsesteenweg te vernieuwen tussen het omstreden Plaisanceplein en de Pareipoelstraat.

Lees ook het artikel in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio