Hombeek zondag weer grootste plantentuin

Hombeek zondag weer grootste plantentuin

Hombeek zondag weer grootste plantentuin

Print
Mechelen - Het dorp van Hombeek (Mechelen) is dit weekend weer de grootste bloemen- en plantentuin van het land. Voor de 23ste keer al vindt er op zondag 28 april de Nationale Plantenbeurs plaats.
Het hele gebeuren vindt zijn oorsprong in een schoolproject van de Sint-Maartensschool, en groeide in enkele jaren tijd uit tot een echte tuinklassieker. Ongeveer 200 standhouders uit binnen- en buitenland bieden die dag een verscheidenheid aan duizenden tuinplanten en staan garant voor een hele dag tuinplezier.

Op de tuinbeurs wordt ook aan de innerlijke mens gedacht. Reeds van bij de aanvang kunnen de bezoekers in de tenten en hopelijk ook op gezellige buitenterrasjes genieten van een kop koffie en streekbiertjes.. De inkom bedraagt slechts 3 euro en kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen.

Parkeren is gratis. Om problemen te vermijden, worden de bedrijfsparkings in Mechelen-Zuid van P&G, Kellogs, Dupont, Huyghebaert, KBC en ODTH opengesteld. Er is een gratis pendeldienst naar de plantenbeurs in het centrum en terug. Het evenement loopt van 10 tot 17u.

Meer info op www.groenbeurs.be

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio