1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Centraal Station ontruimd voor toiletzak

Tegen het glas van de lokettenhal in het Centraal Station werd vrijdagavond een verdachte koffer aangetroffen. Het station werd volledig ontruimd. Pas twee uur later konden de treinreizigers weer binnen. Het pakketje was een achtergelaten toiletzak.

ikerremans

"Het verdachte pakket werd om 16.20u door iemand van de spoorwegen ontdekt", vertelt Fons Bastiaenssens, woordvoerder van de Antwerpse politie. "We hebben onmiddellijk het zekere voor het onzekere genomen en het station volledig ontruimd. Door de aanslag in Boston zijn we natuurlijk extra alert. Alle ingangen, en dat zijn er heel wat, werden door onze mensen afgesloten."

"De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en heeft met een robot het verdachte pakket onderzocht. Van op afstand werd het opengeschoten. Uiteindelijk bleek het om een koffertje met toiletartikelen te gaan."

Het treinverkeer kwam rond 18.30 uur weer op gang gekomen, maar de hinder sleepte de hele avond aan.

Tussen Berchem en Centraal werden een tijdlang pendelbussen ingezet.

Trams

Het tramverkeer in het hele Antwerpse metronetwerk werd een tijdlang stilgelegd. "Vanaf 18.15u kregen we de toelating om de tramlijnen onder het station weer open te stellen. Om 18.45u mochten ook de premetrostations Diamant en Astrid opnieuw worden bediend", legt Koen Peeters nog uit.

De avondspits was alleszins ernstig verstoord. "Als een belangrijk station meer dan twee uur stilligt, heeft dat uiteraard zware gevolgen", klinkt het bij Bart Crols van de NMBS.

SAM REYNTJENS

Foto Patrick De Roo

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio