Brussels Airport houdt zaterdag crashoefening

Brussels Airport houdt zaterdag crashoefening

Brussels Airport houdt zaterdag crashoefening

Print
Voor een crashoefening die zaterdag op de luchthaven van Zaventem wordt georganiseerd, zal een luchtvaartongeval worden gesimuleerd. Die oefening kadert zowel binnen het provinciaal rampenplan als binnen de veiligheidsvereisten waaraan elke internationale luchthaven moet voldoen voor ICAO, de internationale burgerluchtvaartorganisatie.
"De normale vliegactiviteit zal geen enkele hinder ondervinden", zegt woordvoerder Jan Van der Cruysse.

Bij de oefening zijn meer dan honderd simulanten en figuranten betrokken. Zij moeten de rol van al dan niet gekwetste passagiers vervullen. Verschillende nooddiensten oefenen hun paraatheid en kennis. Het gaat om politie- en andere veiligheidsdiensten, brandweerkorpsen op en rond de luchthaven, ziekenwagens en medische interventieteams uit de hele regio. Daarnaast nemen natuurlijk ook luchtvaartmaatschappijen en handling agents deel.

Tijdens de oefening wordt het provinciaal rampenplan getest, maar ook de uitvoering van het milieunoodplan. Er is eveneens een evacuatieoefening voorzien, en voor het eerst neemt het slachtoffer-identificatieteam DVI deel aan een oefening op de luchthaven.

De oefening, die elke twee jaar plaatsvindt, start tijdens de namiddag en eindigt in de loop van de avond. De passagiers die zaterdag aankomen of vertrekken zullen permanent op de hoogte worden gehouden. "Het spreekt voor zich dat de normale vliegactiviteit geen enkele hinder zal ondervinden."

Belga

Archieffoto Brussels Airport

Nu in het nieuws