Assisenjury spreekt man vrij voor moedermoord

Assisenjury spreekt man vrij voor moedermoord

Assisenjury spreekt man vrij voor moedermoord

Print
De Tongerse assisenjury heeft de Pool Hubert Hapunowicz (24) vrijgesproken van de moord op zijn 42-jarige moeder Jolanta. Haar lichaam werd op 6 mei 2009 uit het Albertkanaal gehaald in Stokrooie (Hasselt) maar Hubert Hapunowicz heeft altijd ontkend iets te maken te hebben met de dood van zijn moeder. Tijdens het proces haalde de verdediging hard uit naar de Hasseltse speurders.

Hubert verklaarde dat het leven met zijn moeder een hel was, omdat ze veel dronk en dagelijks verwijten naar zijn hoofd slingerde.

De feiten van moedermoord zouden zich woensdag 5 mei 2009 hebben afgespeeld. Hubert en zijn moeder zouden die avond ruzie hebben gemaakt.

"De versie van Hubert dat zijn moeder het appartement na een lichte schermutseling verlaten heeft en dat de moeder nadien het slachtoffer is geworden van een of meerdere daders van geweldpleging, kan niet uitgesloten worden", zo luidde de motivering voor de vrijspraak.

Bij de oom van Hubert, die vanuit Polen kwam om te getuigen en de uitspraak volgde, waren er tranen van geluk en opluchting.

FiVr/Belga
Foto TVG

MEEST RECENT