1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Natalia is verkeerd bezig en zou geen The Voice-coach mogen zijn"

Natalia schittert in haar rol als coach in het programma 'The Voice', maar volgens zangpedagoog Léon-Bernard Giot is de zangers verkeerd bezig en zou ze zelfs helemaal geen coach mogen zijn.

mgeysmans

"Ik zie hoe de kandidaten hun stembanden voortdurend forceren. De meesten ademen verkeerd: je ziet hun schouders naar boven gaan en de borstkas opengaan. Ze zingen ook fout, want hun mond gaat amper open. Ik zie veel halzen met gespannen aders. En die vier coaches zeggen daar niets van", aldus Giot in Dag Allemaal.

"De coaches doen uitschijnen dat ze specialisten zijn, maar in werkelijkheid slaat hun uitleg meestal nergens op. Goed zingen is een manier van leven. Naast veel oefenen moet je ook voldoende nachtrust hebben. En op je voeding letten. Ik zie de kandidaten in The Voice alleen maar fastfood eten en cola drinken. Dat heeft een negatieve invloed op je stembanden. Welke opleiding hebben die coaches eigenlijk genoten? Wat hebben ze al bewezen? Neem nu Natalia. Die heeft zelf een jaar niet mogen zingen omdat ze stemproblemen had. Ze is dus zelf fout bezig. En uitgerekend zij gaat anderen zeggen hoe ze hun stem moeten gebruiken. Naar het schijnt warmt ze haar stem soms twee uur op voor een concert. Dat is veel te lang!"

Photo News