Toeristisch seizoen opent op kunstige manier

Toeristisch seizoen opent op kunstige manier

Toeristisch seizoen opent op kunstige manier

Print
Kalmthout - De ‘Opening van het Toeristisch Seizoen’ vindt plaats op zondag 28 april 2013 tussen 10u en 17u aan De Vroente.
Deze opening is elk jaar een hoogdag. Er komen vele mensen van binnen en buiten de gemeente. Voor de Dienst Toerisme de ideale gelegenheid dus om haar programma voor te stellen.

Bij ‘De Vroente’ staat alles in het teken van de eigen streek. Kinderen kunnen op de verschillende locaties opdrachten vervullen en met een volle stempelkaart krijgen ze een turfijsje. De grote mensen genieten van een turfbiertje op het VVV-terras. Ook het nieuwe ‘Beleefpad’ wordt voor het eerst opengesteld.

Het Bijenteeltmuseum zet haar deuren gratis open en het Arboretum Kalmthout laat elke tweede bezoeker gratis binnen.

De opendeurdag valt dit jaar samen met de start van de Week van de Amateurkunsten (WAK). Verschillende gemeentelijke diensten sloegen de voorbije weken de handen in elkaar rond het thema ‘Natuurtalent’. Met verschillende projecten zoals wildbreien en schrootkunst, werkten talloze inwoners bewust of onbewust samen aan een project dat kunst en ecologie hand in hand laten gaan.

Tijdens de opening van het Toeristisch Seizoen kan elke bezoeker het resultaat van al deze projecten bewonderen op een grote markt die voor De Vroente saat. Er loopt ook een fietstocht doorheen de gemeente waarbij u langs alle uitgevoerde projecten rijdt.

Info: 03.666.61.01, toerisme@kalmthout.be

www.kalmthout.be/toerisme

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio