Jongen doet zich voor als meisje om naaktfoto's te krijgen

Jongen doet zich voor als meisje om naaktfoto's te krijgen

Jongen doet zich voor als meisje om naaktfoto's te krijgen

Print
Een jongen uit de La Mesa Middle School in de Amerikaanse staat California gaf zich wekenlang uit als meisje op de sociale netwerksite Facebook. Hij spoorde zijn mannelijke medestudenten op die manier aan naaktfoto's op te sturen.

De politie meldt dat het onduidelijk is hoelang de leerling zijn nepaccount al had, maar er vielen enkele slachtoffers. Eén van de studenten zag zijn foto zelfs verschijnen op de tijdlijn van de kwajongen. De school ondernam meteen actie en voert nu een verstrengd internetbeleid. Hij wou naar eigen zeggen enkele van zijn medestudenten op die manier 'terugpakken'. Dat vindt het schoolbestuur vreemd, want hij had nooit eerder pestgedrag gemeld.

Onderzoekers dachten in eerste instantie dat het ging om een seksueel gefrustreerde volwassene, maar stootten op de jonge knaap nadat ze zijn berichten hadden getraceerd. Na een huiszoeking werd hij gearresteerd. De veertienjarige student moet voor de rechtbank verschijnen en wordt beschuldigd van het bezit van kinderporno. Hij werd ook geschorst door de school.

Foto Bruno Fahy

Nick Lodewyckx

.

Nu in het nieuws