Aspergeteler houdt open dag

Om het officiële begin van het aspergeseizoen in de kijker te zetten, organiseren Paul en Josée Vercammen-Broes morgen, zaterdag 27 april, een open dag in hun bedrijf aan het Spreet 11 in Lier. Dat gebeurt in samenwerking met de Boerenbond.

Van Rompaey Chris

"32 jaar lang hebben wij hier in onze serre tomaten gekweekt. Maar daar zijn we drie jaar geleden mee gestopt omwille van de zeer hoge energiekosten.

Uiteindelijk ben ik overgeschakeld op het telen van asperges", vertelt Paul.

Het is de allereerste keer dat het echtpaar Vercammen een open dag als deze organiseert. De bezoekers krijgen tussen 11 en 17u een rondleiding van een halfuur in de serre en langs de velden. Tijdens Paul zijn uitleg krijg je bijvoorbeeld te horen dat er eigenlijk helemaal geen witte asperges bestaan.

Tijdens de rondleiding demonstreert Paul ook hoe hij asperges oogst, sorteert en verpakt. "Dat oogsten gebeurt trouwens nog altijd volledig manueel. Met een aspergesteekmes steken we zo'n twintig centimeter diep in de grond de scheut van de asperge los. Daarna leggen we de asperges zo vlug mogelijk in ijswater van drie graden, zodat ze supervers blijven."

Chris VAN ROMPAEY
Foto Dirk Vertommen
Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio