'F*cking shit' leidt tot 'terecht' ontslag nieuwsanker (video)

Print
A.J. Clemente, een kersvers nieuwsanker bij de Amerikaanse zender KFYR, maakte vorige week een blunder van formaat tijdens de eerste seconden van zijn televisiedebuut. De woorden "f*cking shit weergalmden door de studio toen het nieuwsanker voortijdig op antenne ging. De presentator werd uiteindelijk ontslagen.

Voor de flater sprak hij volgens sommigen ook het woord "gay" uit, waardoor de kijkers dachten dat hij homofoob was. Dat bleek een misverstand te zijn, want het voormalig nieuwsanker vloekte op de naam van Tsegaye Kebede, die de marathon van Londen gewonnen had. Zijn verantwoordelijke zette hem eerst op non-actief, maar nam uiteindelijk toch de beslissing de man te ontslaan.

Toch laat Clemente zijn hoofd niet hangen. "Toen ik die beelden voor het eerst zag, voelde dat als een heuse marteling", vertelt hij.

"Het is niet goed te praten. Maar ik overliep mijn tekst nogmaals en keek naar beneden. Co-anker Van Tieu zag wel dat het rode licht plots aanging, dertig seconden te vroeg eigenlijk, en dat we dus aan het uitzenden waren. Ik zie dat de marathon van London mijn tweede bericht is, en ik zag die naam waarvan ik geen idee had hoe ik hem moest uitspreken. Ik was er van bij het begin zeker van dat de zender me zou ontslaan. Ik heb me onmiddellijk verontschuldigd bij de nieuwschef, maar er werd gedaan wat er moest gedaan worden. Ik kan er dus niet boos om zijn."

Op internetfora vinden veel bezoekers dat Clemente te hard werd gestraft voor zijn blunder.

Bekijk zijn uitschuiver via Youtube.

Beelden Youtube

Nick Lodewyckx

MEEST RECENT