Herrie om koninklijke portretten in raadzaal

Herrie om koninklijke portretten in raadzaal

Herrie om koninklijke portretten in raadzaal

Print
Stabroek - In Stabroek werden de portretten van koning Albert en koningin Paola met hun gezicht naar de muur gedraaid. Dit tot grote verbazing van enkele raadsleden.

Tijdens de jongste gemeenteraad in Stabroek vroeg raadslid Raf Engels (Open Vld) waarom de staatsieportretten van koning Albert en koningin Paola in de raadzaal waren omgedraaid. In plaats van op het vorstenpaar keek de zaal nu op twee zwarte achterkanten van de staatsieportretten.

“Bij mijn weten is het nooit in deze gemeenteraad besproken, laat staan beslist, om de portretten van de koning en de koningin weg te halen. Voor mij is wat nu gebeurt een wansmakelijke grap”, aldus het geërgerd raadslid.

Burgemeester Rik Frans (N-VA) zei niets te weten van dit alles. “Waarschijnlijk is het iemand uit de zaal die net voor de vergadering de portretten heeft omgedraaid. Trouwens”, onderstreepte de burgemeester. “De foto’s van de koning en de koningin zijn niet weggehaald. Ze hangen nog steeds in de raadzaal.”

Raf Engels vond het niet kunnen dat de burgemeester na zijn tussenkomst niet reageerde en geen opdracht gaf de portretten om te draaien.

EVDW
Foto Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio