Thee zetten voor Syrië

Thee zetten voor Syrië

Thee zetten voor Syrië

Print
"Het concept van de solidariteitsactie begint op deze nationale actiedag door te sijpelen, als we het beeld van de thee mogen gebruiken." Dat zegt Eric Todts, voorzitter van het Consortium 12-12, de vereniging van hulporganisaties die de actiedag van solidariteit met de oorlog in Syrië vandaag/vrijdag op het getouw zet.

"We vinden het fijn dat de media ruime aandacht geven aan de nationale actiedag", zegt Eric Todts namens het Consortium 12-12. Dat zijn Caritas, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit en Unicef.

"Er zijn de reportages over het geweld in Syrië in de media, maar er zijn ook vele kleine solidariteitsacties van burgers die hartverwarmend zijn. Zo waren er bijvoorbeeld vanochtend vier vriendinnen die een thee-coupé hadden ingericht op de pendeltrein van Gent naar Brussel, en met theeverkoop geld inzamelden voor 12-12."

Geert Hoste

Eric Todts is ook aangenaam verrast door de respons van de moslimorganisaties. "Die respons is groter dan we hadden verwacht. Onder meer de moslimgemeenschap in Antwerpen reageert erg positief. Geert Hoste, een van de gezichten van de solidariteitsactie met Syrië, gaat straks bijvoorbeeld thee drinken met de imam van de moskee op het Antwerpse Kiel."

Het drinken van zwarte thee met suiker is een symbolische daad, maar er zijn ook andere vormen van sensibilisering mogelijk.

"Wie inspiratie zoekt, kan daarvoor terecht op onze website www.1212.be", zegt Todts. "Het Consortium 12-12 zal zeker nog tot einde juni acties ondersteunen die worden opgezet door bedrijven, scholen of particulieren ten voordele van Syrië 12-12."

Belga

MEEST RECENT