Groezrock gedragen door 2000 vrijwilligers

Groezrock gedragen door 2000 vrijwilligers

Groezrock gedragen door 2000 vrijwilligers

Print
Meerhout - De eerste grote naam valt dit weekend uit een vers blik festivals voor 2013: Groezrock. Het hardcore-punkfestival wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Zonder deze mensen geen feestje.
De bands die zaterdag en zondag de weide van Groezrock onveilig komen maken kunnen we nog opsommen, de vrijwilligers die het festival mogelijk maken niet. Met tweeduizend mensen vormen ze de ruggengraat van het hele gebeuren "Op zaterdag zowel als zondag helpt hier 850 man. Daarbuiten zijn er nog de vrijwilligers die zorgen voor de opbouw en afbraak", vertelt Stijn Tordoor van het bestuur. "Ook in het bestuur zit iedereen vrijwillig, we hebben niemand in dienst. Velen komen een aantal dagen helpen in ruil voor een gratis inkomticket. Het bestuur van Riorock helpt ons jaarlijks en de muzikanten van harmonie Sint Jorisgilde dragen sowieso hun steentje bij. De opbrengst van Groezrock is grotendeels voor de harmonie."

Het festival ontstond ooit heel klein bij harmonie Sint Jorisgilde. Nu nog varen de muzikanten er wel bij. "Dankzij Groezrock kan de harmonie doen wat ze wil doen", zegt Paul Nuyts, penningmeester van de harmonie. "De muzikanten moeten hun instrumenten niet zelf kopen, alles wordt aangekocht met de opbrengsten van Groezrock. Daarom is iedereen paraat om te helpen op het festival wanneer het kan." Momenteel huurt de harmonie een zaal om in te repeteren. Daar wil het bestuur van Groezrock verandering in brengen. "Met de sponsoring kon de harmonie al een stuk grond kopen. We hopen er nu ook spoedig een repetitielokaal op te kunnen bouwen", vult Stijn aan.

Drie kwart van zijn jaarlijkse verlof spendeert Stijn aan het festival. "We zijn hier een dikke maand op voorhand bezig met de opbouw. In de zomervakantie moeten we het dan wel met minder verlof doen, maar dat nemen we er graag bij. In september starten we al met de eerste vergaderingen, eigenlijk zijn we er het hele jaar door mee bezig. Het festival groeit nog steeds, je leeft er echt naartoe. Moest het een sleur zijn bleef ik het niet doen. We zijn allemaal vrienden onder elkaar." Dat bevestigt ook Kurt Geukens, één van de vrijwilligers. "We helpen hier al twaalf jaar mee aan de opbouw. Het is een wisselwerking, we krijgen er altijd iets voor in de plaats."

Sofie Verheyen
Foto Louis Verbraeken
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio