Studenten geven advies aan vrijwilligersorganisatie

Studenten geven advies aan vrijwilligersorganisatie

Studenten geven advies aan vrijwilligersorganisatie

Print
Antwerpen - Vijf studenten Meertalige Professionele Communicatie aan de Universiteit Antwerpen werkten een communicatiestrategie uit voor de vrijwilligersorganisatie Auxilia, een vzw die kansarmen die het moeilijk hebben bijles geeft. Met een nieuwe brochure en vernieuwde website hopen ze vooral nieuwe mensen te bereiken voor het vrijwilligersschap.

Het project kadert in het vak 'Taal in Bedrijf' waarbij de masterstudenten Meertalige Professionele Communicatie aan de UA een non-profitorganisatie nieuw leven proberen in te blazen. Elise, Bauke, Eline, Charlotte en Michelle kozen de vrijwilligersorganisatie Auxilia, een vrijwilligersorganisatie dat onderwijs biedt aan kansarme jongeren die in het reguliere onderwijs niet mee kunnen.

"We vonden het een heel interessant onderwerp en bovendien is onderwijs erg belangrijk", vindt Elise Bauwens. "Om goed te kunnen functioneren in deze samenleving moet je mee zijn met het onderwijs en de juiste diploma's behalen. We vonden dit daarom een heel nobel doel en willen hen in de kijker zetten."

Op maat gemaakt communicatieadvies

Een semester lang geven de studenten communicatieadvies aan de vzw. Zo ontwerpen ze een brochure, geven ze adviezen, schrijven ze nieuwe teksten om de bestaande website te verbeteren en willen ze meer jongeren bereiken via sociale media. "De vzw heeft nood aan meer vrijwilligers, vooral voor de vakken Frans, Nederlands en Wiskunde. We hopen met ons communicatieadvies de organisatie bekend te maken bij enthousiaste, potentiële vrijwilligers", vertelt Bauwens. De studenten bedachten ook een nieuw logo en veranderde de slogan.

Lange wachtlijsten

Die steun is welkom. Er is een heel grote vraag naar extra opleiding en bijscholing en daarom is er een enorme vraag naar vrijwilligers, klinkt het. In 2012 telde de vzw alleen al in de stad Antwerpen 153 vrijwilligers voor 232 leerlingen. Op dit moment staan er zeventig leerlingen op de wachtlijst die nog dit schooljaar bijles nodig hebben.

www.auxilia-vlaanderen.be

LYNN SYMONS
Foto SVdE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio