Viki Geunes en Nick Bril stellen burger samen voor nieuwe hamburgertent

Print

Viki Geunes en Nick Bril stellen burger samen voor nieuwe hamburgertent

Antwerpen - Voor de opening van Ellis Gourmet Burger op de Sint-Aldegondiskaai maakten Viki Geunes van ’t Zilte en Nick Bril, souschef van Sergio Herman, er hun aparte burger.

Ellis Gourmet Burger is een nieuwkomer op ’t Eilandje. Initiatiefnemers David, Robin, Yannick, Aumori en Thierry startten de zaak op uit onvrede met de hamburgers van tegenwoordig. Ze hebben er met hun vijven een internationale speurtocht naar de ideale hamburger op zitten. Van één ding raakten ze overtuigd: “Wij hebben geen hamburgercultuur.” “We hebben de hamburger in de hoek gezet, want hij is vettig, zoet en fastfood”, zegt Thierry Canetta.

In hun zaak willen ze de geschiedenis van de hamburger eren, tezamen met de unieke smaken die een hamburger kan hebben. “Die geschiedenis begint niet in Noord-Amerika, maar hier in Antwerpen. Duitse immigranten brachten de hamburger mee naar de Red Star Line en zetten het product over de oceaan, tot op Ellis Island waar alle immigranten werden gekeurd. “De naam van de zaak refereert inderdaad aan die bijzondere plek. We kunnen hier op het Eilandje niet dichter bij New York zitten, vandaar”, zegt David Claeys.

Na de opening van een Ellis Gourmet in Brussel, Knokke en nu Antwerpen zijn de vijf hamburgerianen niet waar ze uiteindelijk moeten belanden. “Neen, we zoeken nog steeds naar de ideale hamburger”, zegt Thierry Canetta. Juist daarom hebben we topchefs om hún hamburger gevraagd. Het is niet de bedoeling de hamburger met oester en oosterscheldekreeft van Nick Bril of de lamburger met venkel, wortel, olijven en mayonaise van geroosterde aubergines van Viki Geunes op de kaart te zetten. “Maar we willen ons wel laten inspireren door hen”, aldus David. En de chefs vinden het tof. Voor Viki Geunes trekt de uitdaging. Nick Bril is dan weer blij dat hij eventjes buiten de lijntjes van een driesterrenkeuken mag kleuren.”

JVB

Foto's: WH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio