Noord-Korea wil niet praten over gemeenschappelijk industriecomplex

Noord-Korea wil niet praten over gemeenschappelijk industriecomplex

Noord-Korea wil niet praten over gemeenschappelijk industriecomplex

Print
Zuid-Korea heeft Noord-Korea aangemaand het gemeenschappelijk industrieel complex van beide landen opnieuw te heropenen. De productie viel compleet stil toen het noorden de productie op 9 april volledig stillegde. Het land verwierp het voorstel, zo meldt het persbureau Yonhap.

Toen Pyongyang besliste alle drieënvijftigduizend Noord-Koreaanse werknemers van het gedeelde industrieterrein weg te halen, stortte de economie van het zuiden in elkaar. De autoriteiten onder leiding van Kim Jong-un verboden de werkkrachten nog op het terrein te verschijnen. Dat gebeurde na de oorlogsdreigementen die het regime uitsprak.

Zuid-Korea gaf haar noorderbuur donderdag 24 uur de tijd om in dialoog te gaan over de affaire. Anders wordt de stekker uit het project getrokken. "Dit soort ultimatums zal tot niets leiden. Als de Zuid-Koreaanse marionetten de situatie erger blijven maken, zullen wij als eerste definitieve en zware maatregelen treffen", melden de Noord-Koreaanse autoriteiten. Het complex ligt tien kilometer binnen de grenzen van Noord-Korea en was het laatste project dat beide landen samen op poten zetten.

Foto Photo News

Nick Lodewyckx

.

Nu in het nieuws