Geen gesukkel meer met opdekken van bedden (video)

Print
Zes studenten van de Katholieke Hogeschool Leuven bedachten een ingenieus systeem om gemakkelijk een dekbedovertrek te vervangen. Twee kunststoffen plaatjes spelen 'vasthouder-van-dienst', de klus is voortaan in een handomdraai geklaard.

De Studenten Bedrijfskunde aan de KHLeuven ontwierpen het systeem in het kader van hun opleiding. Ze zochten naar leemtes in de voorraad huishoudhulpen en stressmomenten bij moeders en oma's.

"We wilden met een eigen, innovatief product op de markt komen. Gezien we allemaal verschillende vooropleidingen achter de rug hebben, vulden we elkaar prima aan", aldus het team.

De twee kunststof houders klemmen de hoeken van het dekbed en de overtrek vast, terwijl de rest er rustig overgeschoven kan worden. Gedaan dus met vloeken op overtrekken die maar niet willen blijven zitten of dekbedden die te log zijn om op de schudden.

Het zestal wordt ondersteund door de firma Eriks-Baudoin uit Mol. "Deze mensen hebben ons wegwijs gemaakt in de mogelijke materialen en hun bewerkbaarheid, de degelijkheid en de kostprijs", legt Laurens Taels uit Geel uit. "Het eindresultaat is een bouwkit, mensen moeten enkel nog vier vijsjes vastdraaien voor ze met de 'Dek-a-bed' aan de slag kunnen." Technieker van dienst Koen van Loock uit Haacht toont dat het weinig meer om handen heeft dan het simpelste IKEA bouwpakketje.

Om hun gloednieuwe product aan de man te brengen, schuimen de studenten enkele markten af. "Op dinsdag 30 april staan we op de markt in Mol, in mei gaan we nog langs in Berlaar (1/5), Leuven (3/5), Geel (7/5), Westerlo (8/5) en Herentals (10/5)", geeft Jonas Detavernier uit Mol mee. "Het toestel kost 29 euro.

NELE CAEYERS

Foto: Louis Verbraeken

Hoe doe ik een bedje toe in vijf stappen? Bekijk het hier:

www.dek-a-bed.be

MEEST RECENT