Twee verkeersmaatjes aan alle schoolpoorten

Print

Twee verkeersmaatjes aan alle schoolpoorten

Essen - Tijdens de laatste kindergemeenteraad werden zestien fluorescerende verkeersmaatjes overhandigd aan acht Essense basisscholen. Scholen stimuleren ouders om veilig en milieuvriendelijk naar school te komen.
Zestien kinderen hebben zich dit schooljaar ingezet voor het algemeen belang van de kinderen van Essen. Ze hebben enkele concrete actiepunten uitgewerkt. De aankoop van zestien verkeersmaatjes bijvoorbeeld. Deze fluorescerende mannetjes worden in de schoolomgevingen opgesteld om automobilisten te wijzen op de kinderen die deel uitmaken van het verkeer.

"Per school zijn er twee verkeersmaatjes aangekocht", zegt schepen van Jeugd Helmut Jaspers (sp.a). "Ze kunnen worden ingezet aan de school, zodat ouders en passanten weten dat ze zich in een schoolomgeving bevinden en ze extra voorzichtig moeten zijn." De maatjes werden door de leden van de kindergemeenteraad officieel overhandigd aan de lagere scholen. "Het was een leuke ervaring om in de kindergemeenteraad te zetelen en voorstellen te mogen doen. Samen met mijn klasgenoten hebben we een aantal voorstellen klassikaal voorbereid", zegt Maarten Van Opdorp. "We vinden het belangrijk om aandacht te geven aan fietsers en voetgangers en verkeersveiligheid in het algemeen."

Sam-de-VerkeersslangOok kleuter- en basisschool Wigo in Wildert ijvert voor meer verkeersveiligheid. Met de campagne Sam-de-Verkeersslang stimuleert de school de kinderen en hun ouders om naast veilig, ook milieuvriendelijk naar school te komen.

"Tijdens de verkeersweek mochten de oudste kinderen een fietstocht maken onder begeleiding van verkeersouders en politie, terwijl de allerkleinsten met hun fietsjes op school een parcours konden afleggen", vertelt directeur Dirk Beyers. "We vinden het belangrijk om ook ouders te betrekken bij de verkeersopvoeding, want dan werk je ook buiten de schoolpoort aan een kindvriendelijke verkeersomgeving. Mede dank zijn Sam-de-Verkeersslang willen we ouders en kinderen doen nadenken over hun verplaatsingen. De leerlingen kunnen bolletjes verdienen, die ze op Sam-de-Verkeersslang kunnen plakken. Op die manier kunnen ze een beloning verdienen. We moedigen ouders aan om met de fiets of te voet naar school te komen en de auto te laten staan."

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio