Moereind kreunt onder parkeerdruk

Moereind kreunt onder parkeerdruk

Moereind kreunt onder parkeerdruk

Print
Lille - De bewoners van Moereind in Wechelderzande (Lille) willen de parkeeroverlast in hun straat een halt toeroepen. Al geruime tijd parkeren tientallen pendelaars die de snelbus naar Antwerpen nemen hun auto's in de woonstraat.
De problemen op het Moereind begonnen in september van vorig jaar toen busmaatschappij De Lijn besliste om de sneldienst 418 van Herentals naar Antwerpen via Lille drastisch in te perken. Veel Lillenaars die in Antwerpen werken of gaan winkelen, parkeren daarom hun auto's aan de bushalte aan Moereind en de Gebroeders De Winterstraat in Wechelderzande, vlakbij de op- en afrit van de E34. Daar kunnen ze de sneldienst van Turnhout naar Antwerpen via de E34 in Wechelderzande nemen. De pendelaars stationeren hun auto's zowel aan de linker- als rechterkant van Moereind, vaak in tegengestelde rijrichting. Misnoegde buurtbewoners klopten al enkele keren aan bij het gemeentebestuur van Lille. Enkele bewoners van de straat hebben hun voortuinstrook afgespannen met een rood-wit lint.

Het parkeerprobleem kwam ook ter sprake op de gemeenteraad in Lille. De fractie N-VA pleitte voor extra politietoezicht om de bestuurders te sensibiliseren in afwachting van een definitieve oplossing. "De verkeersveiligheid moet gegarandeerd blijven voor alle gebruikers van deze straat", zei Marleen Peeters (N-VA), zelf een bewoonster van Moereind. Ook Groen kaartte de problematiek al eerder aan. Burgemeester Paul Diels (CD&V) antwoordde dat de gemeente onderzoekt of in de buurt een extra parking kan worden aangelegd.

Bart Van den Langenbergh

Foto: Mia Uydens
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio