Turtelboom: "Femen is niet extremistisch"

De actie van Femen tegen aartsbisschop Léonard is "niet extremistisch", maar ze is wel strafbaar met 6 maanden cel en 3.000 euro boete. Dat zei minister van Justitie in de Senaat aan Bart Laeremans (VB).

jdewit

Deze week overgoten enkele dames met blote borsten van Femen aartsbisschop Léonard met wijwater. Ze protesteerden zo tegen zijn homofobe standpunten.

Staatsveiligheid

In de Senaat wilde Bart Laeremans weten of Femen door de staatsveiligheid wordt gevolgd. Néé, zo zegde Turtelboom. De acties van Femen zijn "niet extremistisch" en de groep wordt niet gevolgd.

Laeremans was ontgoocheld. Hij wil dat Turtelboom haar houding herbekijkt. "Volgens mij horen die dolle dellen, die onder andere president Poetin belaagden, tot de doelgroep van de Staatsveiligheid. Zeker als je bedenkt dat het Vlaams Belang om de haverklap door de staatsveiligheid wordt gevolgd. Als er zich tijdens het bezoek van een buitenlands staatshoofd aan ons land een incident voordoet, is er een groot probleem. We hebben heel lang lacherig over Sharia4Belgium gedaan, maar we zien nu tot wat dat uiteindelijk heeft geleid. De leden van Femen hebben trouwens laten weten dat ze nog maar aan het begin van hun radicale acties staan."

JDW

Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio