Lichaam vermiste schipper teruggevonden aan Kallebeekveer

Lichaam vermiste schipper teruggevonden aan Kallebeekveer

Lichaam vermiste schipper teruggevonden aan Kallebeekveer

Print
Hemiksem - Ter hoogte van het Kallebeekveer in Hemiksem is donderdag het lichaam teruggevonden van Karel Verberght uit Schoten. De man was sinds januari vermist. “We kunnen nu afscheid nemen”, zegt zijn broer Pierre. Het parket wil nog niks bevestigen.

Verberght was sinds begin januari vermist. Op woensdag 2 januari had hij bij het krieken van de dag de stuurkajuit van zijn binnenvaarttanker Arbon verlaten om de trossen los te gooien. Maar zover kwam het nooit en Verberght verdween spoorloos. Al snel werd ervan uitgegaan dat Verberght, die enkele dagen daarvoor nog had verklaard zich niet zo goed te voelen, onwel was geworden en in het water was gesukkeld.

Die hypothese blijkt nu waarheid te zijn geworden. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet. Zijn gsm zat nog in zijn broekzak. Opvallend is dat de man werd teruggevonden vlak bij de plaats waar hij voor het laatst werd gezien.

Bekende naam

De familie Verberght is een bekende naam in de wereld van de binnenscheepvaart. Broer Pierre zat er jarenlang in en ook zoon Edwin Verberght is begaan met het binnenvaartbeleid.

Karel Verberght was zelf ondervoorzitter van de Vereniging van Belgische Reders der Binnen- en Rijnvaart (VBR) en voorzitter van de afdeling Tankvaart, hét gezicht van de binnenschippers.

Pakert wil niet bevestigen

Het parket wilde gisteravond nog niet officeel bevestigen dat het daadwerkelijk om Karel Verberght gaat.

Bart Roggeman, DVD

Archieffoto van Karel Verberght

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio