Bluswerken op expresweg in Vrasene nog altijd aan de gang

Bluswerken op expresweg in Vrasene nog altijd aan de gang

Bluswerken op expresweg in Vrasene nog altijd aan de gang

Print
Op de N49/E34, die sinds donderdag 13 uur in Vrasene afgesloten is door het ongeval met een vrachtwagen geladen met gasflessen, zijn de bluswerken nog altijd aan de gang. De expresweg blijft "nog voor onbepaalde termijn" afgesloten, meldt het gemeentebestuur van Beveren.

De vrachtwagen met gasflessen belandde in de middenberm ter hoogte van Vrasene en vatte vuur. De chauffeur van de vrachtwagen kwam daarbij om. De brandweer is nog altijd de gasflessen aan het nablussen. Als de laatste blootliggende flessen opgebrand zijn, kunnen de twee gasflessen onder de vrachtwagen geïnspecteerd worden.

"Het is op dit moment niet duidelijk of die nog vol zijn, leeg zijn of lekken. Omwille van de hitte is het op dit moment nog niet mogelijk deze situatie verder te onderzoeken. De federale wegpolitie heeft een fotogrammetrietoestel ter plaatse om 3D-beelden te maken van de situatie. Op die manier kunnen de nodige vaststellingen sneller gebeuren", zegt het gemeentebestuur.

De N49/E34 blijft afgesloten voor alle verkeer tussen Stekene en Vrasene. Ook de parallelwegen blijven voorlopig afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de E17. "Pas als alle flessen als veilig kunnen worden beschouwd, kan gestart worden met de opruim- en takelwerken. Daarna moeten ook het wegdek en de straatverlichting nog hersteld worden. Experts van de afdeling Wegen en Verkeer bestuderen de situatie om de nodige voorbereidingen te kunnen treffen."

Ongevallen op E17

De rijbaan richting Antwerpen is op de E17 inmiddels vrijgemaakt na twee ongevallen vrijdag in Kruibeke. Als gevolg van die ongevallen stond er tijdens de ochtendspits een lange file tot voorbij Waasmunster.

Het eerste ongeval gebeurde rond 7.30 uur in de richting van Antwerpen. Door een nog onbekende oorzaak reden twee personenwagens er op elkaar in. Een inzittende raakte lichtgewond, maar twee rijstroken waren versperd door het ongeval. Er stond een file van een tiental kilometer, en in die file gebeurde een nieuw ongeval in Kruibeke. Het ging om een kop-straataanrijding zonder gewonden.

SOPY/Belga

Foto: Geert De Rycke

.

Nu in het nieuws