Seks & Relaties

Yolo: het levensmotto van jongeren

Print

Yolo: het levensmotto van jongeren

Als u de 20 gepasseerd bent, zegt yolo u misschien weinig. Toch is het de nieuwste slagzin van heel wat jongeren. Een erg positief levensmotto overigens, want yolo staat voor: you only live once, oftewel: je leeft maar één keer.

Jongeren staan bijzonder positief in het leven. Toch als we hun levensmotto mogen geloven. 33% geeft aan dat yolo zijn slagzin bij uitstek is. 9 op de 10 jongeren zegt dan ook dat ze positief in het leven staan en met volle overgave voor hun dromen willen gaan.

"De huidige generatie jongeren is opgegroeid in een crisistijd met veel slecht nieuws, het hele idee achter yolo biedt hen een uitweg. Ze zoeken het geluk in kleine dingen. Uit ons onderzoek blijkt dat ze het in de eerste plaats baseren op iets wat ze hebben beleefd. Ook hun vrienden en personen naar wie ze opkijken, zijn een bron van inspiratie bij het kiezen van een levensmotto. Jongeren meten zichzelf op die manier een profiel aan. Ze willen ermee zeggen wie ze zijn en waar ze voor staan", aldus Els Vercauteren van Jim, de zender die onderzoek deed naar de levensmotto's bij jongeren.

Photo News

NIET TE MISSEN