Food

Zo hard moet je trainen om die snoepreep of hamburger weer kwijt te raken

Print

Zo hard moet je trainen om die snoepreep of hamburger weer kwijt te raken

Calorieën tellen helpt niet meer in de strijd tegen overgewicht. Mensen lijken wel immuun te zijn geworden voor al dat cijferwerk. Al hebben de onderzoekers van de Universiteit van Texas daar een oplossing voor gevonden. Zij kwamen tot de ontdekking dat mensen nog wel schrikken als hen verteld wordt hoe lang ze moeten sporten om al dat lekkers weer kwijt te spelen. Een overzichtje:

Hou je wel van een Big Mac van tijd tot tijd? Dan speel je iedere keer weer zo'n 490 calorieën binnen. Lijkt niets als je weet dat je 2.000 calorieën per dag mag eten? Weet dan dat je voor alle vetten aanwezig in zo'n Big Mac maar liefst 75 minuten lang het gras moet maaien om de hamburger weer kwijt te spelen.

Voor een chocolade croissant 's ochtends moet je nadien twee uur lang met de hond (of jezelf) gaan wandelen om de binnengespeelde 420 calorieën weer weg te sporten. En een magnum-ijsje, met een calorieënaantal van 240 calorieën vraagt maar liefst 90 minuten sproeien in de tuin. Al vinden wijzelf dat laatste eigenlijk minder erg als het mooi weer is…

Photo News

NIET TE MISSEN