Tomorrowland sponsort nieuwe carnavalsstoet

Tomorrowland sponsort nieuwe carnavalsstoet

Tomorrowland sponsort nieuwe carnavalsstoet

Print
Boom - Zondag 9 maart 2014 is het opnieuw carnaval in Boom. In 1999 trok de laatste stoet door de steenbakkersgemeente. De nieuwe carnavalvereniging 'De orde van de Onnefretters' moet de kar trekken.
Onder impuls van kersvers schepen voor feestelijkheden Ils Blommaerts (N-VA) werden de eerste verkennende gesprekken tussen gemeentebestuur, St-Jansvrienden en (oud)carnavalsverenigingen als 'De Lolbroeken' en 'De Loebassen' gevoerd. Dit met de bedoeling de carnavalstoet opnieuw door de straten van Boom te laten trekken. "Sponsoring en jong (actief) carnavalsvolk was noodzakelijk om deze start te kunnen maken", luidde het.

Méér dan tien jaar geleden ging de laatste carnavalstoet uit in Boom, om precies te zijn in 1999. De vereniging 'De orde van de Onnefretters' wordt nu opgericht voor de nieuwe organisatie. De eerste klip, voldoende financiële inbreng is nog niet helemaal gerond, maar het ziet er goed uit.

Toekomstige sponsors hebben al toegezegd te willen meewerken, onder andere Tomorrowland. De gemeente heeft van bij de start geen geld beloofd, wel logistieke en organisatorische ondersteuning. Wie het confetti-gooi-gevoel helemaal ziet zitten en de 'Alaafs' wil laten weerklinken, kan nog toetreden tot 'De orde van de Onnefretters' en zijn/haar steentje bijdragen in de organisatie. Info dienst feestelijkheden: Kevin.verheyden@boom.be of tel. 03-880.19.13.

Jan BOEY
Foto GVA
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio