Project voor fietssnelweg tussen Mechelen-Zuid en Nekkerspoel

Print
Mechelen - De ontwerpers van het project 'Mechelen in Beweging' hebben een plan klaar om tussen station Nekkerspoel en het zuiden van de stad ook een fietssnelweg aan te leggen. Een brug en twee tunnels moeten zorgen voor een traject zonder gevaarlijke kruispunten.
Een bouwvergunning is ondertussen aangevraagd. Geld voor de extra werkzaamheden is er nog niet. Daarvoor kijken de ontwikkelaars naar de politiek. Bij het uittekenen van de eerste schetsen in 2008 voor de ringweg achter het centraal station, de zogenaamde tangent, was er al sprake van een fietsverbinding, maar die stuurt fietsers wel mee met het gewone gemotoriseerd verkeer via kruispunten.

Een eerste ingreep is de bouw van een brug voor voetgangers en fietsers aan de gevaarlijke oversteek op de Brusselsesteenweg, die de Stenenmolenstraat met de Kruisbaan verbindt. Even verderop, aan het kruispunt van de Jubellaan met de Colomalaan, plant Mechelen in Beweging een fietstunnel. "Daarbij moeten de mensen zich geen enge, maar open en brede constructie voorstellen. Het fietspad komt uit in een groene omgeving aan de Colomalaan, die in de toekomst autovrij wordt", zegt projectmanager Sam Hacour.

De derde hindernis die Hacour en zijn team wensen te overbruggen, is er eentje aan het Douaneplein, niet ver van het huidige Hoogstratenplein. "Ook daar zou best een fietstunnel komen om de N15 door te steken. Net zoals aan de Colomalaan hebben wij daar een groene zone voor uitgetekend, die fietsers zo naar het centrum en station Nekkerspoel kan leiden. Bovendien sluit ze dan aan op de fietsostrade."

SVH

Beluister een reactie van Sam Hacour:

Lees ook: Voorbereidingen voor aanleg spoorbypass gestart
en ook: Spoor 10 vanaf 2 mei buiten dienst voor stationswerf

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio