Politie opent jacht op niet-verzekerde auto's

Politie opent jacht op niet-verzekerde auto's

Politie opent jacht op niet-verzekerde auto's

Print
Mechelen - Nog deze zomer wordt op 31 locaties in de stad Mechelen jacht gemaakt op bestuurders die met niet-verzekerde auto's rondrijden. De actie wordt ondersteund door het parket, dat overtreders gaat vervolgen.
De ANPR-camera's met nummerplaatherkenning spelen deze zomer de hoofdrol in een actieplan. "Het is een nationaal fenomeen, maar in onze stad zouden ongeveer duizend bestuurders zonder autoverzekering rondrijden. Daar willen we komaf mee maken", zeggen burgemeester Bart Somers (Open Vld) en korpschef Yves Bogaerts.

Op dit moment werken een zevental politiezones al mee om gegevens aan te leveren. "Wanneer wij hier in de stad een overtreder traceren, dan kloppen we bij hem aan via de wijkagent of de verkeersdienst, om te kijken of het voertuig verzekerd is. Mogelijk was de databank om een of andere reden niet correct en is de bestuurder wel in orde. Wanneer dat niet zo is, wordt het proces-verbaal overgemaakt aan het parket. In deze actie kiezen we voor een repressieve aanpak", legt hoofdcommissaris Bogaerts uit.

LDN

Foto Gil Plaquet

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio