Expresweg versperd door zwaar ongeval met vrachtwagen

Print
Beveren-Waas - In het Oost-Vlaamse Vrasene, een deelgemeente van Beveren, is de N49 versperd in beide richtingen door een zwaar ongeval waarbij een man om het leven kwam. De N49 in Vrasene blijft nog gedurende de hele avondspits afgesloten in beide richtingen. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt automobilisten om de regio Antwerpen te vermijden. In de staart van de file op de N49 gebeurde ter hoogte van Stekene een nieuw dodelijk ongeval.

Een vrachtwagen die geladen was met gasflessen belandde in de middenberm en vatte vuur. De chauffeur van de ontspoorde vrachtwagen is overleden. "In de cabine van de vrachtwagen werd een verkoold lichaam gevonden. Er is nog geen identificatie mogelijk", meldt het parket van Dendermonde.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur in de richting van Knokke. Een vrachtwagen met gasflessen probeerde een inhaalmanoeuvre uit te voeren. De vrachtwagen begon te slingeren en werd over de middenberm gekatapulteerd. "Uit verder politioneel onderzoek komt naar voren dat mogelijk een reservewiel van een andere vrachtwagen zou zijn losgekomen, op het wegdek zou zijn beland en vervolgens onder de betrokken vrachtwagen zou zijn terechtgekomen", zegt parketwoordvoerder Antoon Schotsaert.

Door de klap ontstond er een hevige brand in de cabine. De brand is volledig geblust. Momenteel is de brandweer bezig met besproeien van het vloeibare gas dat uit de flessen lekt, en het koelen van de gasflessen. Hierdoor kan het gas sneller verdampen en door de verdunning neemt ook het explosiegevaar af. Er is geen enkel gevaar voor de volksgezondheid.

Het medisch interventieplan is opgestart. Het Rode Kruis en de Civiele Bescherming zijn bezig met het bedelen van drinkwater. Rode Kruismedewerkers voeren in de file controles uit naar mensen die onwel geworden zijn door de warmte. Zij worden ter plaatste verzorgd of indien nodig naar het ziekenhuis gevoerd.

De N49 blijft ter hoogte van Vrasene in beide richtingen afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de E17. Na het ongeval in Kruibeke is de rijbaan daar opnieuw vrijgemaakt. De wachttijden op de Antwerpse ring en de N49/E34 lopen nog altijd op tot anderhalf uur. Ook op de E19, E314 en A12 staan er lange files in de richting van Antwerpen.

Mogelijk is er tot vrijdagmorgen hinder op de E34. Het is nog niet duidelijk wanneer de N49 in Vrasene opnieuw kan worden opengesteld, zegt burgemeester Marc Van de Vijver. "Er zitten putten tot een halve meter in het wegdek door de ontplofte gasflessen. We weten nog niet wanneer we het voertuig kunnen takelen en aan de herstelwerken kunnen beginnen."

Lees ook: Nieuw dodelijk ongeval op N49

Bekijk hier een filmpje dat een lezer ons doorstuurde:

SOPY/Belga

Foto Geert De Rycke/BFM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio